IMF ve UchicP veri tabanları deneme erişimi
10.10.2016

IMF ve UchicP veri tabanları 10 Kasım tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

IMF erişim adresi: http://www.elibrary.imf.org/

UChicP  erişim adresi: http://www.press.uchicago.edu

IMF eLibrary küresel ekonomi, finans, gelişen pazarlar, ticaret vb. konularda süreli yayınlara, e-kitaplara ve istatistiklere erişim imkanı sunan, içerisinde 310 tanesi kitap olmak üzere 15000 in üzerinde çeşitli kaynaklara ve bir milyondan fazla veri serisine erişim sağlayan bir veritabanıdır.

IMF eLibrary abonelere iş dünyasıyla ilgili araştırma yapmaya, analiz yapmaya, ekonomik ve finansal trendleri tahmin etmeye ve yatırım için seçenekleri filtrelemeye yarayan entegre bir online platform sunar. IMF eLibrary veri tabanı aşağıdaki elementlerden oluşmuştur:

·                  eLibrary Text – Global ve bölgesel ekonomik ve finansal araştırma, tahmin ve analiz yapmanıza olanak sağlıyacak 15000’den fazla yayın

·                  eLibrary Data – Bir çok veri tabanının içerisinde yer alan bir milyondan fazla istatistik serisine tek bir arayüzle erişim imkanı

·                  eLibrary AREAER Online – Döviz oranları ile ilgili araştırma yapmaya olanak sağlayan özel bir veri tabanı (Annual Report on Exchange Arrangements and Exchange Restrictions—AREAER)

·                  IMF.org – IMF kanalındaki resmi bilgilere ve haberleşmelere entegre erişim.

The University of Chicago Press, 1890 yılında University of Chicago’nun üç ana biriminden biri olarak kurulan University of Chicago Press, en yüksek standartlarda bilimi yaymayı, eğitimi teşvik etmeyi ve kültür hayatını zenginleştirmeyi kendine görev adamış bir yayınevidir. Dergi Birimi, sosyal ve beşeri bilimler, eğitim, biyolojik ve tıbbi bilimler ve fen bilimleri alanları gibi çok çeşitli dallarda 70’e yakın dergi ve ciltli seri yayımlamaktadır. Dergilerimizin bir çoğu alanlarındaki ilk akademik yayınlardır. 1895 yılında kurulan The American Journal of Sociology sosyolojiye adanmış en eski akademik dergidir aynı zamanda History of Religions  sadece karşılaştırmalı dinler tarihine adanmış ilk akademik dergidir.